Blat
5 albusuri
150 gr zahar
4 linguri faina
1 praf de copt
1 banana
Crema
Crema
400 ml lapte
5 linguri faina
2 linguri cacao
2 banane
1 esenta de vanilie
1/2 unt
7 linguri zahar
Umplutura
Umplutura
2 banane
Preparare
Preparare
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga praful de copt si banana. Se amesteca bine si se adauga treptat faina.
Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor 20 minute 180 grade.
Crema
Se pune la fiert 200 ml lapte impreuna cu zaharul si vanilia. Restul laptelui se amesteca cu faina pana devine o crema omogena.Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul de faina cu lapte si se amesteca bine. Se adauga 2 banane facute pasta cu blenderul . Cand crema s-a ingrosat se pune cacaoa se amesteca, se ia de pe foc si se lasa la racit.Separat se freaca untul iar cand crema s-a racit de tot se adauga treptat cate o lingura de crema in unt amestecand continu.
Montare
Se scoate rulada din prosopul umed, se umple cu jumatate din crema si se pun 2 banane de-a lungul ruladei. Se ruleaza lasand banana in mijloc iar deasupra se pune cealalta jumatate de crema ramasa.
Eu am mai pus ciocolata alba scursa pentru ornament. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a se servi.
3 comentarii:
sectiunea e mirobolanta! :D nu mai pun la indoiala gustul!:D
E foarte buna mai ales pentru cei carora le plac bananele ca are un gust puternic de banane.Oare ti-a mai aparut aia cu virusul cand ai intrat?
e foarte gustoasa,azi o fac din nou
Trimiteți un comentariu