Ingrediente
1ceapa mica
2 carnaciori
2 morcovi
2 linguri smantana
2 cani lapte
1 lingura faina
1 lingura ulei
sare, piper
1 frunza de dafin
1 cub de vegeta
patrunjel
Pentru perisoare
250 gr carne tocata
60 gr orez
50 gr paine
1 ou
Preparare
Se pun la fiert: morcovii, ceapa si carnaciorii.
Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper. Eu am pus si o lingurita de pesmet ca mi -au parut cam moi.
Se amesteca bine si se fac bilute.
Cand fierbe apa se pun in oala si se lasa la fiert 15-20 minute la foc potrivit.
Separat se face rantasul . Se pune intr-o tigaie o lingura de ule si o lingura de faina. se amesteca bine si cand incepe sa se rumenesca se adauga laptele si smantana.
Separat se face rantasul . Se pune intr-o tigaie o lingura de ule si o lingura de faina. se amesteca bine si cand incepe sa se rumenesca se adauga laptele si smantana.
Cand perisoarele s-au fiert se adauga rantasul , frunza de dafin, cubul de vegeta , se lasa sa fiarba 2-3 minute , se potriveste de sare si piper iar in ultimul clocot se pune patrunjel tocat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu