Ingrediente:
BLAT
5 oua
5 linguri de apa
10 linguri zahar
7 linguri faina
1 praf de copt
CREMA
1 unt
200 gr zahar pudra
1 budinca de vanilie
2-3 linguri zahar tos
500 ml lapte
GLAZURA
4-5 linguri cacao
1 lingura ulei
2linguri zahar
2-3 linguri apa
PREPARARE:
Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma.
Se adauga apa si zaharul la albusuri si se bat in continuare.
Se adauga galbenusurile in spuma de albus si se amesteca bine.
Se adauga praful de copt. Daca e normal , se stinge cu otet sau lamaie. Ce am pus eu nu se stinge.
Se adauga treptat faina amestecand in continuare.
Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de bucatarie, si se baga la cuptor 20-25 min 180 grade.
Se prepara budinca. Intr-un bol se amesteca budinca cu 2-3 linguri zahar si 50 ml lapte.
Restul laptelui se pune pe foc.
Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul preparat anterior ,si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Crema
Se freaca untul cu zaharul spuma ,pana aproape se topeste zaharul.
Se adauga apoi treptat peste unt , budinca lasata la racit.
Se taie blatul in doua pe orizontala. Se pune jumatate de blat ,apoi jumatate din crema preparata si se intinde uniform.Peste crema se pun biscuitii inmuiati in lapte.Eu nu am avut de cacao si i-am inmuiat in cacao cu lapte.
5 comentarii:
Mmmm.... arata delicios prajiturica, cu siguranta este si foarte gustoasa! :)
chiar este foarte buna si pufoasa.
te cred pe cuvant, arata super
moaaa, ce bine arata! eu am intrat la regim, dar nu pot sa nu salivez! :D
diamond si eu sunt la regimsi pentru asta tot am probat :)
Trimiteți un comentariu