Ingrediente
500 gr faina
320 ml lapte
25 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
300 gr branza
Preparare
Se pune intr-o cana droijdia , un pic de lapte caldut, zaharul si o lingura de faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa asa 5 minute pana se umfla.
500 gr faina
320 ml lapte
25 gr drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
300 gr branza
Preparare
Se pune intr-o cana droijdia , un pic de lapte caldut, zaharul si o lingura de faina. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa asa 5 minute pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina si sarea . Se face un loc in mijloc si se adauga drojdia preparata si restul de lapte.
Se framanta bine pana nu se mai lipeste . Daca este prea tare se adauga lapte daca este prea moale se adauga faina.
Se lasa la dospit in bol acoperit cu un prosop la loc ferit de curent aproximativ o ora.
Daca a facut gaurele cand dati cu mana prin aluat e gata dospit.
Se imparte in 6 -8 bucati.
Se pune faina pe masa de lucru si se intind fiecare in parte .Se umple cu branza si se impacheteaza , dupa care se intinde iar foaie cu sucitorul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu