Glitter Text Generator sandytza: martie 2010

Faceți căutări pe acest blog

Biscuiti ciocolatosi



In primul rand vreau sa ii multumesc Laurei Adamache pentru reteta. Sunt foarte buni biscuitii si inainte de toate vreau sa specific ca daca nu lasati mult timp compozitia la temperatura camerei inainte de a o baga la cuptor biscuitii nu vor fii asa plati.
Ingrediente
225 gr ciocolata amara (calitate superioara)
60 gr unt
100 gr zahar
2 oua mari
225 gr faina
esenta vanilie
1 lingurita praf copt
un varf sare
zahar tos si pudra pentru exterior

Untul impreuna cu ciocolata rupta bucati se pune pe bain marie sau pe foc incet dar atentie sa nu fiarba si se amesteca pana se topeste.

Ouale impreuna cu zaharul se bat spuma , apoi se adauga esenta de vanilie, praful de copt, sarea si se amesteca bine. Se adauga ciocolata dupa care se adauga faina si se omogenizeaza. Se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.
Dupa ce a stat suficient timp la rece , timp in care s-a intarit, se scoate din frigider si se formeaza bilute de marimea unei nuci dupa care se tavalesc prin zahar tos apoi prin zahar pudra.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor la 170 grade timp de 15 minute.Atentie sa aiba cel putin trei cm intre ele pentru ca se vor intinde . Se lasa la racit inainte de a se scoate din tava.

Pricomigdale


Ingrediente

  • 3 albusuri de ou
  • 210 gr zahar
  • esenta de rom
  • 200 gr nuca
  • 8-10 picaturi esenta de migdale
Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care se pun impreuna cu bolul in care s-au batut , peste o cratita cu apa clocotita si se mai bat pana cand se intaresc si lucesc.
Nuca se prajeste in cuptor 5 min la 180 grade dupa care se macina si se adauga treptat peste albusurile batute spuma impreuna cu esenta de migdale si de rom.. Se pun cu o lingurita intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina.
Se coc in cuptor la 70 grade timp de o ora.

Tort cu mousse de caramel si cocos ornat cu crini



Am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a mamei mele careia ii urez inca odata un sincer "La multi ani ".

Ingrediente

Blat

8 oua
16 linguri zahar
16 linguri faina
8 linguri apa
8 linguri ulei
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu 8 linguri zahar.Glabenusurile se freaca spuma cu celelalte 8 linguri de zahar.

Peste galbenusurile batute spuma se adauga treptat apa, uleiul, praful de copt , vanilia si faina.
Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se coace in cuptor la 180 grade timp de aprox. 45 minute. Se probeaza cu scobitoarea daca este copt.
Mousse de caramel
Ingrediente
4 oua
300 gr zahar
100 ml frisca lichida
130 ml apa
1 lingura unt
5 foi de gelatina (sau un plic de 10 gr)

Preparare
Se pune intr-o craticioara pe foc 200 gr zahar si se amesteca usor pana se caramelizeaza . Cand acesta este lichid se ia de pe foc si se adauga 30 ml apa si margarina. Se pune din nou pe foc si se amesteca pana se topeste toata margarina dupa care se lasa la racit.

Galbenusurile impreuna cu zaharul se pun pe bain marie si se amesteca pana cand tot zaharul se topeste iar galbenusurile se ingroasa. Se pot pune si direct pe foc la foc incet dar atentie sa nu fiarba. Cand galbenusurile s-au ingrosat se iau deoparte si se pune pe foc o alta craticioara in care se pune gelatina impreuna cu 50 ml apa. Se amesteca pana se dizolva toata gelatina apoi se ia de pe foc si se adauga in 50 ml apa . Se toarna gelatina peste galbenusuri si se amesteca bine.
Galbenusurile impreuna cu gelatina se toarna peste caramel ,se amesteca bine si se lasa la racit .
Albusurile si frisca se bat bine separat apoi se amesteca impreuna. Cand caramelul s-a racit se toarna peste albusurile amestecate cu frisca.
Mousse de cocos

Ingrediente
100 gr nuca de cocos
240 ml + 4 linguri lapte
2 lingurite amidon
180 ml frisca lichida
2 linguri lichior malibu
1 plic gelatina (7 gr)

Nuca de cocos impreuna cu 240 ml lapte se pun pe foc si se lasa pana dau in clocot. Se ia de pe foc, se acopera cu o farfurile si se lasa sa se odihneasca timp de cinci minute.


Dupa cinci minute se strecoara laptele printr-un tifon sau o strecuratoare dar atentie sa stoarceti bine cocosul. Cocosul ramas se arunca.
Se pune intr-o craticioara amidonul peste care se toarna laptele in care s-a fiert cocosul, se amesteca bine si se pune pe foc amestecand continu pana se ingroasa. Gelatina se dizolva in patru linguri de apa pe foc. Cand s-a dizolvat se toarna peste amidon, se adauga si lichiorul si se lasa la racit.
Frisca se bate spuma iar cand amidonul s-a racit se amesteca toate impreuna.


Blatul daca a crescut neuniform se taie partea mai crescuta pentru a se nivela apoi se taie in trei parti egale pe orizontala.
Intr-o tava tapetata cu folie transparenta se pune prima foaie peste care se toarna mousseul de caramel, se niveleaza bine si se baga cinci minute la frigider.
Se scoate dupa cinci minute se pune a doua foaie peste care se pune mousseul de cocos , se niveleaza si acesta, peste care se peune a treia foaie , se apasa bine sa se niveleze si se baga la frigider 2-3 ore sa se intareasca bine.Dupa ce a stat suficient in frigider , se scoate si se intoarce pe un platou. Se unge cu unt la temperatura camerei dupa care se imbraca in pasta de zahar colorata cu colorant alimentar. Movul l-am obtinut amestecand rosu cu albastru.
Ghirlandele si florile sunt tot din pasta de zahar.Modele pe girlande si fundite le-am facut cu un sucitor din fibra care are inscriptionate modelele in el.

Tehnica realizarii crinilor o gasiti aici.


Premii


i
Am primit aceste premii de la Just me si ii multumesc tare mult.
Le ofer cu mult drag tuturor celor care ma viziteaza.

Crini din pasta de zahar


Reteta de pasta de zahar o gasiti aici.
Tehnica pe care am folosit-o e accesibila oricui pentru ca nu am folosit ustensile speciale . Am folosit o forma ovala facuta dintr-o conserva mica.


Am facut pasta de zahar , am colorat-o cu colorant rosu alimentar apoi am intins o foaie subtire pe masa tapetata cu zahar pudra.
Cu forma ovala am taiat mai multe petale , calculand ca intr-o floare intra sapte petale.

Fiecarei petale i-am mai taiat un pic din ea cu un cutit astfel incat sa aiba o forma asemanatoare unei lacrimi.

Am modelat cu degetele pistilul care se va pune in centru.

Intr-un cofrag de oua se fac niste cuiburi din staniol.
.
Se aseaza pe rand fiecare petala lipinduse intre ele cu un sirop facut din 2 linguri zahar si o lingura apa care se incalzesc pe foc sau in microunde pana se topeste zaharul.
Se aseaza prima data trei petale apoi urmatoarele patru peste cele trei asezate in centru.


Pentru a termina se coloreaza petalele cu colorant rosu in cazul meu astfel.Se pune un pic de culoare in centru florii iar cu o pensula se intinde culoarea spre exterior. Se face o gaura in mijloc iar cand pistilul s-a intarit se aseaza in mijlocul florii.

Se lasa asa cateva ore sau de pe o zi pe alta pana se intaresc. Eu a doua zicand le-am scos din staniol le-am mai lipit un pic petalele intre ele cu royal icing . Dar asta depinde daca e nevoie sau nu.

Tort diplomat





Ingrediente
Pentru blat

  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul , se bate bine pana devine o spuma teapana si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine apoi se adauga treptat praful de copt, apa, uleiul si faina.
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 15 min.

Ingrediente crema
  • 1 l frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 1 conserva de ananas
  • 1 portocala
  • 1 banana
Reteta o am de la Lissa asa ca am facut cum zice ea.Am batut albusurile spuma pe abur. Am adaugat zaharul apoi galbenusurile si le-am batut asa pe abur timp de cinci minute.
Gelatina am dizolvat-o pe foc in un pic de suc de ananans din conserva. Frisca am batut-o spuma apoi am adaugat-o peste oua impreuna cu gelatina. Se pun deaporate 7-8 rondele de ananas iar restul se taie bucatele impreuna cu banana si portocala curatate de coaja si pielita si se pun peste ouale amestecate cu frisca.



Rondelele de ananas puse deoparte se aseaza pe fundul unei tavi tapetata cu folie transparenta, peste care se toarna crema preparata. Se aseaza blatul peste crema si se apasa bine . Se insiropeaza blatul cu sucul ramas de la ananas si se baga la rece 2-3 ore.Dupa ce a stat suficient la rece se scoate din tava si se intoarce pe un platou. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.

Cozonac pufos cu nuca si stafide












Acesta este cel mai pufos cozonac ce am mancat vreodata . Poate pentru ca l-am facut eu :D . Glumesc . Sincer e un cozonac foarte pufos si gustos in acelasi timp. Are si nuca si ciocolata si stafide...un pic din fiecare. Eu recomand sincer sa il probati . Reteta o am de pe cucina.jugariu .


Ingrediente

Pentru aluat

780 gr faina
2 plicuri drojdie uscata
375 ml lapte cald
160 gr zahar
2 oua mari la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
1 lingurita de sare
200 gr unt
coaja de portocala razalita

Eu la framantat folosesc mixerul cu paletele spirala. Asa ca nu conteaza ordinea, eu pun toate ingredientele intr-un bol si le framant pana devine un aluat elastic. La inceput este un aluat moale dar nu trebuie sa mai puneti faina. Se framanta atata timp pana cand nu se mai lipeste si se dezlipeste de pe marginea bolului. Cu mixerul am framantat cam 15-20 minute. Cu mana cred ca ar trebui aprox. 25-30 minute. E foarte important sa fie framantat bine aluatul.

Cand aluatul este framantat se lasa sa se odihneasca timp de 45 -50 minute intr-un loc ferit de curent si la caldurica.Aluatul isi va dubla volumul.

Umplutura
3 albusuri
40 gr ciocolata razalita
400 gr nuca macinata
2 linguri de cacao
12 linguri de zahar
Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se pun deoparte ca o sa le folosim la uns cozonacul pe deasupra. Se adauga zahar peste albusurile batute spuma, apoi treptat cacaoa, ciocolata razalita si nuca macinata.

Cand aluatul a dospit se rastoarna pe masa unsa cu ulei, se imparte in doua si se intind doua foi dreptunghiulare . Daca faceti in tavi de chec care sunt ceva mai mici decat tavile de cozonac ,se pot face trei sau patru dar atunci ar trebui sa faceti mai multa umplutura.
Se umple fiecare foaie cu crema preparata , apoi se ruleaza aluatul si se rasuceste . Apoi se indoaie in doua se mai rasuceste pentru ultima data si se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Al doilea cozonac nu l-am rasucit atata si a iesit la fel asa ca am ajuns la concluzia ca e suficient sa il rulati, sa il indoiti in doua apoi sa il rasuciti ianinte sa il puneti in tava.











Se mai lasa o jumatate de ora la dopsit apoi se unge cu ou si se baga la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 50-55 minute.
.