Glitter Text Generator sandytza: septembrie 2010

Faceți căutări pe acest blog

Piersici

Am vazut de mult reteta de piersici pe blogul Lissei si vroiam sa o fac.
Am inteles ca in unele parti ale Romaniei sunt foarte cunoscute piersicile astea . Eu sincer nu le cunosc.
Azi din intamplare am intrat pe un site spaniol si le-am vaut si acolo. Am zis :gata le fac si eu. Insa nu am luat reteta de acolo , avand mai multa incredere in retetele Lissei am luat reteta de la ea. De fapt doar reteta de fursecuri am luat-o . Crema am inventat-o eu. De mult vroiam sa incerc reteta de nutella ce o aveam ,asa ca acuma am zis: fac reteta de nutella si am sa o folosesc la piersici. Si asa am si facut. Rezultatul : delicios.

Ingrediente
Pentru fursecuri:

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vanilie
  • coaja razalita de la o lamaie
  • 500 gr faina

Pentru crema avem nevoie de 500 gr nutela .

Pentru colorat avem nevoie de colorant rosu si galben si 150 ml lapte.

Pentru tavalit avem nevoie de aproximativ 100 gr zahar.

Preparare fursecuri:

Eu am pus in thermomix toate ingredientele inafara de faina si am programat 30 secunde , viteza 4. Apoi am adaugat faina si am programat doua minute , program framantat.

In cazul in care nu aveti thermomix , amestecati bine cu mixerul tate ingredientele inafara de faina. Adaugati apoi jumatate din cantitatea fainei , amestecati bine cu mixerul, apoi adaugati cealalta jumatate si framantati cu mana. O sa fie un aluat un pic lipicios.

Se formeaza bilute de marimeaunei nuci mici, se pun int-o tava in care s-a pus hartie de copt si se coc in cuptor la 180 grade timp de 15-20 min.

Nu se vor schimba la culoare deasupra, dar daca ridicati usor cu o furculita un fursec veti vedea ca dedesupt sunt un pic rumenite.
Se scot pe un platou sau o tava , se lasa sa se raceasca, apoi se scobesc inauntru cu un cutit mic cu varf ascutit. Aveti grija sa nu se rupa pentru ca sunt foarte fragile.Nu aruncati miezul. Acesta se va folosi la crema.



Crema

Dupa cum am scris mai sus, am folosit crema de nutella facuta de mine. Reteta o gasiti aici .
Daca nu vreti sa o faceti in casa , puteti folosi cumparata . Daca este prea groasa, o puteti incalzi un pic ca sa o puteti amesteca cu miezul obtinut de la fursecuri.

Se umple fiecare fursec cu crema preparata, si se unesc doua cate doua unind cremele.
In doua boluri se pune laptele si se coloreaza cu colorant rosu respectiv galben. Se inmoaie fiecare fursec in cele doua culori ,folosind o culoare pe o parte a fursecului si o culoare pe cealalta parte.

Dupa ce s-au colorat , se tavalesc prin zahar .

Un ajutor , oricat de mic ar fi, intotdeauna vine bine :).


Nutella cu alune


Nu credeam ca poate sa iasa atat de buna asa ca am zis: hai sa ma conving. Intr-adevar este foarte buna si seamana mult cu cea cumparata.
Eu nu am macinat alunele pana sa se faca praf. Le-am lasat un pic mai mari pentru ca le-am folosit la o crema si am zis ca e mai bine sa se simta. Daca doriti sa iasa o crema fina macinati alunele de tot.
Reteta o am de la retetele de thermomix asa ca am facut-o in thermomix dar se poate face si pe foc, la foc mic .

Ingrediente:
  • 100 gr ciocolata menaj
  • 100 gr alune
  • 200 gr zahar
  • 80 gr lapte praf
  • 150 gr lapte sau smantana dulce lichida (eu am folosit smantana lichida)
  • 40 gr unt

Ciocolata si alunele se pun in robot si se macina pana devin praf (asta daca doriti o crema fina). La mine alunele au ramas sub forma de bobite mici pentru ca vroiam sa se simta in crema.

Se adauga zaharul si laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza.


Se adauga smantana (laptele) si untul si se programeaza 3 minute, viteza 6, temperatura 70 grade. O sa observati ca o sadevina o crema un pic mai moale dar dupa racire sa va intari.

Daca nu aveti thermomix eu recomand ,ca prima data sa topiti pe foc ciocolata impreuna cu untul si laptele apoi sa adaugati restul ingredientelor. Amestecati usor la foc mic pana incepe sa se ingroase.






Se pastreaza la loc racoros .

Merenghe japonez



Ingrediente
  • 3 albusuri de ou
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina de migdale
  • un varf de ligurita de sare
  • 1 lingura de amidon

Se incalzeste cuptorul la 150 grade.

Faina de migdale impreuna cu 50 gr de zahar si amidonul se pun intr-un bol si se amesteca .

Se bat albusurile spuma . Se adauga 100 gr zahar si se continua sa se bata pana devin lucioase .

Se pun albusurile in bolul cu faina de migdale si se amesteca usor cu o lingura de sus in jos sa nu se lase albusurile.

Se pune totul intr-un pos si se fac forme circulare intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se pot pune si cu lingura .

Se coc in cuptor timp de 45-50 minute aproximativ.

Batoane de ciocolata de casa cu alune




Ingrediente -pentru 10-12 buc (specific ca bucatile sunt mari)
  • 250 ml apa (o cana)
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de unt
  • 3 linguri pline cu cacao
  • esenta de rom (1-2 linguri depinde de concentratie)
  • 800 gr lapte praf
  • 100 gr alune caramelizate si maruntite (se pot folosit si alune normale dar fara sare)

Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara (de cel putin 2 l )si se pun pe foc . Cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat in patru. Cand untul s-a topit se adauga cacaoa cernuta si esenta de rom. Cand incepe sa fiarba iar , se ia de foc si se adauga laptele praf treptat. Se amesteca usor pana cand devie un pic mai moale decat un aluat de salam de biscuiti.

Se adauga alunele zdrobite, lasand cateva pentru a presara deasupra, apoi se toarna intr-o tava normala de prajitura tapetata cu hartie de copt sau folie transparenta. Se niveleaza cu mana curata , apoi se pun restul alunelor si se apasa cu mana sa intre usor in ciocolata.

Se lasa la rece cel putin 12 ore. Asta nu inseamna ca nu se poate manca dupa 1-2 ore, dar daca sta mai mult la rece se taie mult mai bine si arata mai bine dupa taiere. Asta dupa dorinta fiecaruia :) .


Se inveleste fiecare bucata de ciocolata in folie transparenta si se pastreaza la frigider . Asa se pot pune si pachetel la scoala, acuma ca a inceput scoala :) sau pur si simplu se pot servi cand vrei si se pot pastra la frigider fara a primi gust de la frigider.

Prajitura caramel II



Aceasta prajitura este inventie proprie, pentru ca am facut intr-o zi caramelul apoi m-am gandit doar ce sa fac cu el. Asa ca am facut o crema cu el si am facut um blat , le-am suprapus,le-am glazurat cu ciocolata si a iesit o prajitura foarte buna.
Ingrediente
pentru caramel (care va fi folosit la crema)
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca

pentru restul cremei am adaugat 300 ml frisca lichida si 6 foi de gelatina.

Blat

  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri de apa rece
  • 150 gr faina
  • 1 plic praf de copt

Prima data se prepara caramelul. Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza amestecand din cand in cand sa nu se arda . Eu l-am lurnat apoi pe o foaie de silicon si l-am lasat sa se raceasca. L-am rupt apoi in bucati si l-am bagat in robot , l-am triturat pana a devenit un zahar pudra caramelizat. L-am amestecat cu frisca si l-am fiert (eu in robot 5 min , viteza 6 , temperatura 90 grade)dar se poate si pe foc la foc mic aprox 5 minute.

Se lasa caramelul sa se raceasca si se prepara blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul. Se bate bine spuma apoi se adauga treptat apa ,praful de copt si faina amestecand usor de jos in sus sa nu se lase albusurile.

Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 minute.

Se lasa blatul la racit apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar caramelizat si apa.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece. Frisca se bate spuma . Gelatina se scoate din apa apoi se baga la microunde cateva secunde pana se topeste. Se amesteca cu cateva linguri de caramel apoi cu restul caramelului. Daca caramelul s-a racit se amesteca cu frisca si se pune peste prajitura.

Glazura .

Eu am facut doua glazuri. Una de ciocolata alba, iar cealalta de ciocolata neagra si le-am amestecatpe prajitura .

Pentru glazura alba am folosit:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 10 gr lapte
  • 1 lingurita unt

Pentru glazura neagra :

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura ulei
  • 30 gr lapte
  • 40 gr unt

Glazurile le-am topit pe foc fara a ajunge la fierbere apoi le-am turnat pe prajitura. Am nivelat bine glazura apoi am pus prajitura la rece cel putin o ora.

Bunuelos de portocale


In primul rand vreau sa specific ca NU SUNT PANCOVE. Seamana dar sunt total diferite. Au o textura spumoasa si se topesc in gura. Merita sa le probati ;in plus se fac foarte simplu si repede.

Ingrediente

  • 1 portocala mare
  • 3 oua
  • 1 iaurt natural
  • 250 gr faina
  • 1 lingura de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 120 gr zahar
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat la sfarsit

Se foloseste portocala intreaga cu tot cu coaja. Se curata portocala de coaja doar pentru a putea inlatura pielita alba de pe portocala si coaja. Se pune portocala impreuna cu coaja in robot si se toaca marunt. Se adauga ouale , zaharul, iaurtul si uleiul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina si praful de copt si se amesteca pana devine ca o pasta un pic mai groasa decat cea de la clatite. Se lasa aprox 30. minute aluatul sa se odihneasca. (eu nu am lasat ca nu am avut rabdare :D)

Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit. Cand acesta este destul de cald se ia cu o lingura din aluat si se pune in tigaie . Cand se rumenesc pe o parte se intorc pe cealalta.


Se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

Se pudreaza cu zahar pudra dupa care se pot servi calde sau reci. Sunt nemaipomenit de bune.



Muffins de banane si nectarine




Ingrediente- pentru 12 unitati
  • 75 ml ulei
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cuisoare pudra
  • 100 gr zahar pudra
  • 50 gr migdale maruntite
  • 175 gr nectarine coapte
  • 1 banana coapta
  • 2 oua
  • 75 gr iaurt natural
  • 1 lingurita esenta de migdale

Intr-un bol se cerne faina si zaharul peste care se adauga bicarbonatul , sarea si cuisoarele si se amesteca bine.

In robot sau intr-un alt bol se zdrobesc nectarinele si banana. Se adauga ouale si se amesteca bine.Se adauga uleiul , iaurtul si esenta de migdale si se amesteca pana se omigenizeaza.

Se omogenizeaza cele doua amestecuri apoi se adauga migdalele taiate marunt.

Se pun intr-o tava de muffins hartiute de mufins, apoi cu o lingura se umple fiecare hartiuta . Se umple doar 3/4 din inaltimea lor pentru ca vor creste in cuptor.


Se coc in cuptor la 200 grade pana cand au crescut in volum si s-au rumenit. Aproximativ 20-25 minute.

Rulada cu crema de castane




Ingrediente
Pentru blat
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 plic praf de copt

Crema

  • 250 gr pireu de castane
  • 4 foi de gelatina
  • 250 gr frisca lichida

Se separa galbenusurile de albusri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile se bate bine cu mixerul apoi se adauga treptat uleiul, apa, faina si praful de copt. Se amesteca bine pana cand devine o compozitie omogena.

Se toarna totul intr-o tava mare ca cea de la aragaz tapateta cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute.

Se scoate blatul , se pune cu fata in jos pe un prosop umed presarat cu zahar pudra , se inlatura hartia de copt si se ruleaza rulada in prosop. Se lasa asa pana se raceste.

Crema

Se bate frisca dupa care se adauga treptat pireul de castane. Se bate pana devine o crema omogena. Eu am faut greseala ca am batut frisca fara a o tine un pic la rece . Normal frisca intotdeauna se bate rece. Eu am cumparat-o si am preparat-o direct si nu s-a batut asa ca am fost nevoita sa folosesc gelatina. Normal crema ar trebui sa fie teapana fara gelatina. Asa ca gelatina e obtional in cazul in care patiti ca si mine.

Deci daca nu e tare crema dupace ati amestecat frisca cu pireul de castane, puneti gelatina la hidratat in apa rece , apoi o scoateti si o puneti intr-un bol si o bagati la microunde cateva secunde pana devine lichida. Adaugati cateva linguri din crema peste gelatina, amestecati bine apoi adaugati restul cremei.

Preparati un sirop din 3 linguri cu varf de zahar si 3/4 cana apa . Se caramelizeaza zaharul apoi se toarna apa si se fierbe pana cand s-a topit tot zahar. Daca doriti puteti pune si un lichior, rom sau whisky. Eu nu am pus.

Se desface rulada din prosop , se insiropeaza , se umple cu crema si se ruleaza inapoi (fara prosop de aceasta data ). Se pune pe un platou si se orneaza cu frisca. Eu am folosit pentru ornat 250 gr frisca si am pastrat un pic din crema de castane preparata pentru umplutura.