Glitter Text Generator sandytza: octombrie 2009

Faceți căutări pe acest blog

Salam de biscuiti





Cred ca toata lumea cunoaste salamul de biscuiti. Diferenta e ca sunt o multime de retete care mai de care mai sofisticate . Dar la urma urmei nu schimba mult gustul. Eu va pun aici reteta mea ce o fac de ani de zile . Simpla si delicioasa.
Ingrediente
  • 1 kg de biscuiti tari (Maria, Petit Bure..)
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 pachet unt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao


Se zdrobesc biscuiti nu foarte marunt si se pun intr-un bol. Eu ii pun intr-o punga apoi intr-un prosop de bucatarie si ii zdrobesc cu ciocanul.
Apa se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul . Cand si acesta s-a topit se adauga cacaoa si esenta de rom. Se amesteca bine apoi se toarna treptat peste biscuiti si se amesteca cu mana. Se adauga sirop pana cand se leaga toti biscuitii si se aduna ca un aluat lipicios.
Cantitatile de sirop difera in functie de tipul de biscuiti folositi. De aceea nu se pot pune cantitatiile exacte. Se poate sa mai aveti nevoie de sirop pe langa ceea ce ati facut deja sau se poate sa va ramana din ceea ce ati facut.
Se aseaza aluatul pe o folie transparenta sau o punga si se ruleaza dandu-i forma unui salam.
Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.

Ficat cu ceapa


O reteta simpla ,gustoasa si bogata in vitamine si fier .
Ingrediente
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 500 gr ficat de porc
  • 1 lingurita boia
  • sare, piper

Se prajeste ceapa in ulei pana devine cristalina. Se adauga boiaua si ficatul bucatele sau felii. Eu l-am avut felii. Se prajeste un pic ficatul pe ambele parti apoi se adauga o cana de apa.

Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba si sa scada apa pana devine un sos.

Se serveste cu garnitura de cartofi ,orez sau cus cus . Eu am ales cus cus.




Bagheta umpluta





Acesta este un aperitiv, o gustare intre mese sau chiar un mic dejun delicios si simplu de facut.
Avem nevoie doar de :
  • o bagheta de paine
  • 250 gr branza philadelphia sau branza topita
  • 100 gr salam
  • 100 gr sunca
  • 100 gr parizer
  • patrunjel tocat

Se scoate tot miezul din bagheta si se pune intr-un bol. Se adauga branza si mezelurile taiate cubulete si se amesteca bine . Se adauga patrunjelul , se amesteca apoi se umple bagheta .

Eu am lasat-o in frigider de seara pana dimineata apoi am taiat-o felii si s-a taiat foarte bine. A fost un mic dejun delicios.



Empanada de cascaval cu jambon









Ingrediente



  • 1 foaie de foietaj

  • 150 gr cascaval

  • 150 gr jambon de porc (prosciuto)

  • 100 ml smantana

  • 2 oua

  • sare, piper

Preparare
Se intinde foaia de foietaj pe hartia de bucatarie pusa in tava .
Pe jumatatea foii se pune un strat de cas razalit peste care se aseaza feliile de jambon.
Se bat ouale apoi se ia o ligura de ou batut si se pune deoparte.
Restul oualor de amesteca cu smantana pana se omogenizeaza ,se adauga sare si piper si se toarna peste jambon.
Se acopera cu cealalta jumatate de foaie ramasa libera . Marginile se baga un pic sub empanada ca sa nu se desfaca.
Se unge cu oul batut ce l-am lasat deoparte..
Se taie cu cutitul usor sa nu faca gol de aer si se baga la cuptor 180 grade 15-20 min (pana se rumeneste).
Se poate servi calda sau rece.

Tarta de ciocolata si merenghe






Ingrediente
  • 300 gr faina
  • 65 gr zahar
  • 65 gr miere
  • 40 gr unt
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de copt

Preparare

Se pun toate ingredientele intr-un bol . Praful de copt se pune stins cu otet. Se amesteca bine pana se leaga aluatul apoi se rastoarna pe masa de lucru pe care s-a presarat faina si se mai framanta , daca e cazul se mai adauga faina pana nu se mai lipeste aluatul.

Se intinde o foaie apoi se pune intr-o tava de tarta tapetata cu unt si faina.



Se inlatura aluatul ce iese in exteriorul tavii, se impunge cu o furculita , apoi se pune folie de aluminiu peste care se aseaza boabe de fasole sau daca aveti bilute de portelan pentru ca aluatul sa nu se umfle in cuptor.

Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.
Crema
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri amidon sau faina
  • 3 linguri margarina

Ciocolata se topeste pe bain marie. Restul ingredientelor se amesteca bine apoi se pun pe foc la foc incet si se amesteca pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.


Montare
Se scoate blatul din tava . Se poate pune intr-o alta tava sau cum am facut eu, am pus doua fasii de hartie in forma de cruce dar capete sa iasa destul inafara, apoi am pus un fund de tava peste fasii. Asta pentru ca tarta sa fie mai usor de scos din tava .

Se pune blatul de tarta in tava si se umple cu crema preparata.Marginile nu o sa se lase.
Separat se prepara merenghele.
  • 5 albusuri
  • 10 linguri zahar

Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se contiuna sa se bata pana cand devine ca o crema spumoasa.

Se pune intr-o punga si se aseaza peste crema de ciocolata. Se poate pune si cu lingura si apoi sa i se dea o forma de relief.

Cand toata tarta este astupata de merenghe se baga la cuptor aprox 5-8 min. pana cand varfurile incep sa prinda culoare.


Se lasa la racit inainte de a se servi.


Rulada din muschi de vita cu sos de legume




Ingrediente
  • 600 gr muschi de vita
  • 200 gr cascaval felii
  • 2 oua fierte
  • 150 gr jambon (prosciuto)
  • sare ,piper
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rosie
  • 1 pahar vin alb
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml ulei

Preparare

Se intinde muschiul de vita. Daca este cazul se bate un pic. Se sareaza si se pipereaza pe ambele parti.Se aseaza un rand de cascaval taiat felii peste muschi.

Apoi un rand de jambon de porc .

Peste jambon se pun 2 oua fierte taiate bucatele , se sareaza apoi se ruleaza carnea lasand in centru umplutura.

Se baga intr-o plasa alimentara sau daca nu aveti , legati cu ata alimentara sau normala.

Legumele se taie nu foarte marunt si se pun intr-o tava.Se presara sare peste legume apoi se aseaza muschiul de vita umplut. Se toarna uleiul, vinul si un pahar cu apa. Deasupra se preasara patrunjel tocat si se baga la cuptor la 180 grade timp de o ora jumatate. La jumatatea timpului se intoarce rulada iar cu 10 min inainte de a o scoate se mai intoarce odata .

Aici cand se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca un pic , apoi se separa carnea de legume. Legumele se toaca cu blenderul apoi se strecoara .
Muschiul se taie felii subtiri . Cu cat e mai rece cu atat se taie mai bine.
Cand se serveste se pune un pic de sos in farfurie iar peste sos se aseaza feliile de rulada .

Fursecuri cu gem



Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 150 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie razalita

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine cu mana pana se face un aluat. Apoi se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Daca se lipeste se mai adauga faina.

Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm si se decupeaza cu gura unui pahar forme rotunde.

Apoi se fac perechi de cate doua cercuri. Unul se lasa intreg iar celalalt se decupeaza in centru fie cu un pahar mai mic fie cu o forma cum am facut eu cu stea.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de bucatarie cercurile pline . Se pune cate o lingurita de gem , eu am folosit gem de mure facut mai grosut. Peste gem se pun cercurile decupate apasand usor pe exterior sa se lipeasca.



Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.