Glitter Text Generator sandytza: februarie 2010

Faceți căutări pe acest blog

Tort Barbie II





Acest tort l-am facut pentru o fetita careia ii plac mult printesele . Reteta este asemanatoare cu cea de la tortul Barbie I asa ca am copiat reteta si pozele de acolo.


Ingrediente

Blat mare rotund
6 oua
250 gr zahar
150 ml apa
150 ml ulei
350 gr faina
1 praf de copt

Blat mic rotund
3 oua
125 gr zahar
75 ml ulei
75 ml apa
175 gr faina
1 praf de copt

Blat mare dreptunghiular
8 oua
250 gr zahar
150 ml apa
150 ml ulei
350 gr faina
1 praf de copt

Preparare primul tort.
Se separa ouale


Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si praful de copt

Albusurile se bat spuma cu zaharul

Se adauga albusurile peste galbenusuri

Se amesteca pana devine o crema omogena

Se adauga treptat faina amestecand continu


Cand s-a omogenizat totul se adauga in tava si se coace 45 min la 180grade .Se probeaza cu scobitoarea.

Al doilea si al treilea tort se prepara la fel ca primul dar cu ingredientele scrise mai sus. Primul tort l-am facut intr-o tava de tort mica iar al doilea intr-o craticioara mai mica ca tava. Tortul dreptunghiular l-am facut intr-o tava de prajitura.
Montare
Se suprapun cele doua torturi , se taie marginile astfel incat sa i se dea forma de fusta ,se taie fiecare in doua pe orizontala si se umple cu crema . Eu am folosit crema de vanilie si ciocolata de la dr oetker.

Se modeleaza si se unge cu unt toata partea exterioara a blatului. Mie mi-a mai ramas crema si am uns cu crema si cu unt . Dar e mai bine numai cu unt .

Se lasa la rece sa se intareasca untul apoi se imbraca in pasta de zahar .

Se pune papusa in mijloc si se modeleaza dupa preferinta.


Covrigi sarati



A trecut multa vreme de cand nu am mai mancat eu covrigi din acestia . Imi luam cand mergeam la scoala mereu . Tare buni mai erau si imi aduc aminte ca intotdeauna rupeam partea aia sarata de pe ei si o mancam ca tare buna mai era.
Cautand reteta covrigilor am zis ca ma multumesc daca imi ies macar asemanatori ,ca la dorul care il aveam de ei nu avea importanta daca nu sunt la fel ; dar datorita blogului Laurei Laurentiu careia ii multumesc tare mult , am gasit reteta perfecta. Au axact acelasi gust care eu il stiam si il adoram pe vremuri. Ea ii numeste "covrigi sarbesti" , eu am sa ii numesc covrigi sarati ca asa ii cunosc eu.

Eu am facut numai jumatate din reteta Laurei si asa am sa o si scriu , si ies zece covrigi din ea.
Ingrediente
  • 400 gr faina (Laura pune doua tipuri 400 si 550 ,eu am pus doar unu ca asa am avut)
  • 150 ml apa calda
  • 100 ml lapte cald
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • un plic de drojdie (daca e granulata recomand sa o lasati cateva minute intr-un pahar impreuna cu laptele cald. drojdia mea e pudra si o pun direct in faina)
Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. Eu intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .

Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.



Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .


Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.


Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului.

Se pun pe hartie de copt (eu am folosit folie de teflon) si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox. Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.
Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade .

Se pregateste aluatul sarat .
  • 2 linguri faina
  • apa
  • 1 lingurita sare

Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.

Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.


Orez cu piept de pui a la curry


Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Se taie ceapa si usturoiul marunt si se prajesc in ulei intr-o cratita destul de larga. Se adauga si ardeiul taiat bucatele si se calesc toate impreuna .


Cand legumele s-au calit, se adauga pieptul de pui taiat bucatele iar cand acesta si-a schimbat culoarea se adauga sarea, piperul, curry si scortisoara, se amesteca bine 2-3 min apoi se adauga apa.
Se lasa la fiert timp de 12-15 min. Depinde de orezul folosit .
Se adauga patrunjelul tocat si se ia cratita de pe foc. Se acopera cu hartie de bucatarie timp de 5 minute pentru a absorba aburii, dupa care se poate servi.


Tort Valentine's Day





Ingrediente
-pentru blat
  • 6 oua
  • 150 ml sirop concentrat de zmeura
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 300 gr faina

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma .

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se adauga siropul si uleiul si se amesteca bine.

Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine

Se adauga albusurile batute spuma , se omogenizeaza bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180 grade timp de 45 minute.

Se prepara inimioarele.
  • 1 si 1/2 pachet biscuiti
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr unt
  • esenta de rom

Se pune apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc pana se topeste tot zaharul . Se adauga untul , se amesteca bine pana se topeste apoi se adauga cacaoa.

Biscuitii se zdrobesc si se pun intr-un bol. Siropul se toarna treptat si se amesteca impreuna cu biscuitii pana devine o compozitie gata de modelat.



Se fac doua inimioare , se invelesc in folie transparenta si se baga la rece.

Ciocolata pentru inimioare.
  • 1 ciocolata alba
  • 1 lingura lapte
  • colorant rosu alimentar

Se amesteca laptele cu colorantul si ciocolata taiata bucati.

e
Se pune totul pe bain marie si se amesteca pana se topeste toata ciocolata.Eu am avut o ciocolata de proasta calitate si nu mi s-a facut lichida cum trebuia.


Se imbraca inimioarele in ciocolata si se lasa la rece .

Se termina de modelat cu pasta de zahar .
Se face crema ganache din ciocolata alba.
  • 300 gr ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina

Se pune intr-un bol ciocolata rupta bucatele impreuna cu 300 ml frisca si se baga in microunde timp de un minut. Se scoate,se amesteca bine iar daca ciocolata nu s-a topit , se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata este topita de tot. Se lasa la racit iar intre timp se bate restul de frisca pana devine teapana.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Cand ciocolata s-a racit se bate bine cu mixerul si se amesteca cu frisca batuta . Gelatina se topeste pe bain marie sau se baga cateva secunde in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se toarna peste crema de ciocolata si se amesteca bine.

Tortul racit se taie in doua pe orizontala si se pune jumatate din el intr-o tava tapetata cu folie transparesta. Peste blat se pune crema ganache iar peste crema restul de blat.


Se da la rece cateva ore apoi se scoate , se intoarce pe un platou , se ia folia jos si se oneaza cu frisca.
Deasupra se pun inimioarele preparate anterior.